Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

ΣΣΣΣΤ ! Η ΔΟΕ ... ΚΟΙΜΑΤΑΙ !

Του Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας Γιώργου Δημητρακόπουλου


Έχουν περάσει σαράντα!!! (40) ημέρες από την ανάδειξη των νέων Μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ (στην 82 Γ.Σ.) και ακόμη να συγκροτηθεί σε σώμα! Στο διάστημα αυτό έχουν έρθει τα πάνω κάτω στο χώρο της Εκπαίδευσης - και όχι μόνο - και το μεγαλύτερο σωματείο του Δημόσιου Τομέα "τηρεί σιγήν ιχθύος". Νόμοι (που εμπεριέχουν αντισυνταγματικές διατάξεις) πάνε και έρχονται,εκδίδονται Υπουργικές Αποφάσεις που συνθλίβουν τις εργασιακές σχέσεις προκαλώντας εμφύλιο στους εκπαιδευτικούς και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας περί άλλων τυρβάζουν! Η καθεμιά παράταξη κατηγορεί τις άλλες για τη μη συγκρότηση (παρά το γεγονός ότι το καταστατικό καθορίζει τη διαδικασία), ενώ
οι συνάδελφοι της βάσης αγωνιούν για το μέλλον τους… Καθώς φαίνεται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους!!!
ΥΓ.
  1. Τα ίδια ισχύουν και για τους Αιρετούς του ΚΥΣΠΕ, που αντί να παρεμβαίνουν στις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, ως μόνο ρόλο έχουν επιφυλάξει για τον εαυτό τους το να εκδίδουν «ενημερωτικά» σημειώματα π.χ. για το πότε θα εκδοθεί η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές (κι ας διαψεύδονται καθημερινά), για το πότε θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις, για το πόσοι εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτήθηκαν κ.τ.λ..
  2. Αυτά για αρχή… Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου