Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ..... ΠΟΤΕ ΑΡΑΓΕ;

   
Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί που αναμένουν την ανακοίνωση των αποσπάσεων, προκειμένου να προβούν και στον απαραίτητο προγραμματισμό οικογενειακών και όχι μόνο αναγκών και υποχρεώσεων.
   Εκτιμήσεις του αιρετού του ΚΥΣΠΕ κ. Δημήτρη Μπράτη, έκαναν λόγο για το χρονικό διάστημα του τελευταίου
δεκαημέρου - συγκεκριμένα μίλησε για μετά τις 20 Αυγούστου. Αναφέρει επιπλέον πως οι 900 μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δ.Ε. στην Π.Ε. έχουν παγώσει και κανείς δε γνωρίζει τελικά αν θα πραγματοποιηθούν. 
   Σε κάθε περίπτωση πάντως το υπουργείο θα πρέπει να σπεύσει άμεσα στην υλοποίηση τους, προκειμένου οι αποσπασμένοι "να τρέχουν και να μη φτάνουν" την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις 2 Σεπτεμβρίου-όπως σχολιάζει ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς Λεωνίδας Οικονομίδης.
   Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα γίνουν με πλήρη μοριοδότηση με απόφαση του ΚΥΣΠΕ, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση, σε αντίθεση με τις αποσπάσεις σε φορείς και τα Γραφεία, που δεν εξετάζονται από το ΚΥΣΠΕ, γίνονται δυστυχώς, χωρίς μοριοδότηση και αποφασίζονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.


ΠΗΓΕΣ: www.mpratis.gr & leconomidis.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου