Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

      
    
   Σήμερα Τετάρτη 5/6/2013 ο υπουργός παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στη δημοσιογράφο κ. Νόνη Καραγιάννη του ραδιοφωνικού σταθμού "ΑΘΗΝΑ 9,84".
Έγινε αναφορά στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ,  για τη βάση του 10 και για τη δημιουργία νέου επιστημονικού πεδίου που θα περιλαμβάνει όλες τις στρατιωτικές σχολές, καθώς και τις αστυνομικές και την πυροσβεστική ακαδημία. Μεταξύ άλλων θίχτηκε και το θέμα της πιθανής απόλυσης εκπαιδευτικών λόγω συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, με τον υπουργό να αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

Δημοσιογράφος: Πόση βάση έχει η ανησυχία των εκπαιδευτικών ότι τα σχέδια για τις συγχωνεύσεις σχολείων, το "πάγωμα" των προσλήψεων και οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, ενδέχεται να οδηγήσουν σε κατάργηση οργανικών θέσεων και άρα απολύσεις ;

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Καμία απολύτως. Το περίφημο προεδρικό διάταγμα ήταν ήδη νομοθετημένο από το Νοέμβριο, όσον αφορά στο θέμα των μεταθέσεων. Άρα, ήταν όψιμη η ανησυχία και η έκφραση του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών. Θέσπισε κοινωνικά κριτήρια, ούτως ώστε να μην έχουμε άκριτα,  υποχρεωτικές μεταρρυθμίσεις. Έτσι, μόνο οι νεοδιόριστοι μπορούν να μετατεθούν. Έχουμε κοινωνικά κριτήρια πλέον. Αυτό είναι ένα έσχατο μέτρο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί, μόνο εάν χρειαστεί στο τέλος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου